SIMULERA BÖRSEN

Tur är ingen vinnande strategi. Det vet alla som räknat statistik. Det är därför de flesta som satsar på enskilda aktier misslyckas. Därför inleder vi detta kapitel med att titta sannolikhet på börsen. Det sägs att endast 5% av alla sk traders överlever 10 år och jag har efter mycket sökande funnit denna förklaringsmodell som bäst förklarar varför. Om någon annan funnit en bättre modell så är hen välkommen at höra av sig.

Vidare tittar vi på vilken förödande effekt höga fondavgifter har på ditt sparande. I många fall håller i övrigt sympatiska föräldrar på med "ekonomisk barnmisshandel" utan att förstå varför. Detta vill jag råda bot på.

När man investerar i en enskild aktie krävs daglig bevakning och att man vet att företaget är lågt värderat i förhållande till vinsten. Här hittar du en lättfattlig aktienanalys för vad man bör checka av innan köp. Mallen sorterar in under vad man brukar kalla fundamental analys. Både hårda värden såsom nyckeltal och mjuka värden såsom andel kvinnliga ägare viktas samman.