$ SPARA

I denna del av kursen tar vi dig till nästa nivå till allt från hur du skapar en så kallad pengamaskin för att göra din vardag enklare, till de mer extrema spartipsen med en glimt av humor i.  Troligen är detta den enda oberoende skolan som går att finna som behandlar dessa kritiska frågor utan dolda sponsorer i bakgrunden. Tag därför chansen att gå webbinariet "Proffs på Pengar".

MÅLBILD

Först måste man ha en målbild. Att helt enkelt bestämma sig för hur rik man tycker sig måste bli. En tumregel är att pengarna tar aldrig slut om man sparat 25 gånger sin årslön. Det kan tyckas mycket för de flesta. En miljon har dock de flesta svenskar möjlighet att spara ihop under sin livstid.

Man måste dock komma ihåg att Lennart Israelssen, alias Aktiestinsen, började med 50.000 i dagens värde när han var i 30 års ålder. Lagom till pension hade han tjänat sin första miljon. När han fyllde 100 hade han tjänat 150 miljoner. Allt detta med en blygsam lön på SJ..

En bra strategi för målformulering är begreppet NÖHRA FUN. Det används av tusentals människor över hela världen och beskriver en resa man gör från nuläget till det önskade läget och vad som behövs för att lyckas på resan. Skriv ner svaren på dessa frågor och sätt inte upp för stora mål som redan från början känns övermäktiga.

N-Nuläge-var är jag nu?

Ö-Önskat läge-Vad är mitt önskade läge?

H-Hinder-Vad kan Hindra mig?

R-Resurser-Vad behöver jag för Resurser?

A-Agera-Vad och hur behöver jag göra?

FUN-Följa Upp När-Hur skall jag följa upp och när?

Därefter tycker jag du skall följa vad du bestämt och tänka som Göran Kropp gjorde när han cyklade till Mount Everest- På vägen han hade lagt bakom sig....